Personal

Personal update o.a. Papa tattoo!

befunky-collage_23

Wanneer je me op social media volgt heb je het waarschijnlijk al gezien: ik heb mijn allereerste tatoeage laten zetten! Hoog tijd dus voor een persoonlijke update!

Jaren zat het al in mijn hoofd, ik wist dat ik ooit wanneer Papa er op een dag niet meer zou zijn -hopelijk is dat allemaal nog héél ver in de toekomst- ik een tattoage met zijn hartslag zou willen laten zetten.
Toen hij eind november opnieuw voor de 6e keer gedotterd werd veranderde dit gevoel bij mij. De laatste keer dat hij gedotterd werd verliep de behandeling niet vlekkeloos en vreesde mijn stoere Papa ook zelf voor het eerst echt voor zijn leven op de dotter tafel.
De angst zat er bij ons goed in en ook nu zijn ze hem nog aan het onderzoeken. Jullie vragen hier regelmatig naar, heel lief! Tot op heden weten we zelf ook niet zo veel meer.

Personal update o.a. Papa tattoo!De afgelopen maanden begon het ineens sterker dan ooit bij me te kriebelen. Ik wilde zijn hartslag niet laten zetten in mijn eentje, ik wilde deze mooie dag met hem samen delen! Zodat de tatoeage altijd een hele mooie herinnering zou zijn. Het kon me eigenlijk niet snel genoeg gaan maar ik koos mijn ‘artist’ (Xander Mulder) heel bewust en dus moesten we nog even (week of 6) wachten. Uiteindelijk was 15 maart de eerste dag dat hij een gaatje in zijn agenda had en laat dit ook nog eens de verjaardag van mijn overleden Opa (Papa’s vader) zijn. Papa en ik besloten er samen een hele dierbare en gezellige dag van te maken. Tattoo, wandelen, shoppen – uiteraard ook even samen stemmen! – en uiteten.

Personal update o.a. Papa tattoo!Ik ben best een control freak dus ik pluisde zijn sinusritme uit, wilde zeker weten dat ik geen ‘zieke’ hartslag maar zijn ‘normale’ hartslag had en of deze ook klopte. Papa is hartpatiënt maar het zijn stiekem zijn aderen die roet in het eten gooien. In de toekomst kijken kun je niet en met Papa zijn emotionele hartje is sowieso nooit iets mis, dus vandaar dat ik enkel een mooi gevoel heb bij zijn hartslag.

Personal update o.a. Papa tattoo!De hartslag staat voor een aantal persoonlijke dingen maar ook voor de hobbels in het leven, de pieken en de dalen en er komt altijd weer een nieuw stukje tot je er op een dag niet meer bent. Dat vind ik een heel mooi en krachtig gegeven. En het allermooiste is dat het natuurlijk iets mega persoonlijks van Papa is!

Zo’n eerste tatoeage was mega spannend maar de pijn vond ik zó meevallen. Het scheren van de haartjes en later ontsmetten met alcohol vond ik gevoeliger dan het daadwerkelijke zetten. Maar barst vooral los in de comments als je nog meer vragen hierover hebt!
Verder gaat het op dit moment ook goed met mij, EMDR gaat mega snel! Normaal krijg je piepjes in je oren, trillingen in je handen of een andere manier zodat je hersenen getriggerd worden. Maar deze keer heb ik zowel piepjes als trillingen waardoor het traject sneller verloopt. Het is niet heel veel zwaarder, het is goed te doen.
Daarnaast merk ik ook nog steeds dat het stoppen met de pil een positieve bijdrage levert aan mijn algehele gesteldheid. Ik zit gewoon heerlijk in mijn vel en de PMS klachten zijn minder. Ik was wel wat bang voor acne want daarom ben ik immers ooit met de pil gestart in combinatie met PMS. Maar mijn huid ziet er juist beter uit, zeker nu ik de laatste tijd ook geen pure melkproducten meer eet en drink. (Geen melk is vanwege mijn maag maar heeft dus voor zover ik het nu na 6 weken kan zeggen ook een positieve invloed op mijn huid)

Kortom ik ga weer even verliefd voor de spiegel naar het toffe ‘plaatje’ op mijn arm kijken want dat heb ik nu al weer een half uurtje niet gedaan.
Fijn weekend lieve volgers <3

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Natas
  20 maart 2017 at 14:46

  Prachtige tattoo! Met een mooi verhaal <3 ❤

 • Reply
  ingrid
  19 maart 2017 at 00:14

  Lieve Jan, papa van Helen, wees trots op je mooie meisje, ze is uniek, jullie samen zijn bijzonder!

 • Reply
  Marja
  18 maart 2017 at 16:28

  Wauw ik vind dit zo ontzettend mooi, de tattoo is prachtig maar vooral de betekenis vind ik heel mooi.

 • Reply
  Nicole
  18 maart 2017 at 14:41

  Wat ontzettend lief dat je deze tattoo met je vader hebt laten zetten. Hij is echt heel erg mooi geworden.

 • Reply
  Mariska
  18 maart 2017 at 13:22

  Echt een hele mooie tattoo heb je laten zetten met een prachtige betekenis!

 • Reply
  Manon
  17 maart 2017 at 20:23

  Wat een prachtige tattoo! Ik denk dat ik dit een van de mooiste tattoo + verhaal vind tot nu toe!

  • Reply
   Beautyill
   17 maart 2017 at 20:27

   Ah wat een mooi compliment Manon wauw! En dan heb ik nog niet eens het hele verhaal gedeeld omdat ik toch wat voor onszelf wilde houden 😘😊

 • Reply
  Jamey
  17 maart 2017 at 15:37

  Mooi hoor! vooral het verhaal <3

 • Reply
  Monica
  17 maart 2017 at 13:23

  Ik vind het echt heel mooi en vooral ook dat je dit samen met je vader hebt gedaan. Dat jullie nog maar heel lang mogen genieten van elkaar xx

 • Reply
  Loes
  17 maart 2017 at 11:16

  Heel bijzonder, vind hem erg mooi!

 • Reply
  Alyssa
  17 maart 2017 at 10:54

  Wat een mooie tatoeage lieve Helen en wat een bijzondere betekenis. Je papa zal wel trots op je zijn, maar dat was hij sowieso al <3. Geniet van je mooie tattoo! X

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  17 maart 2017 at 10:14

  Wauw, ik vind hem heel erg mooi geworden! Super strak en subtiel!

 • Reply
  Laura
  17 maart 2017 at 09:17

  Echt een super mooie tattoo! Geloof goed dat het heel spannend was

 • Leave a Reply

  Translate »