Eau de toilette Fav Geuren

Repetto Le ballet blanc Eau de Toilette

2

Wat veel van jullie niet weten is dat ik vroeger dol was op dans, nu nog hoor maar ik ben er ooit mee gestopt omdat ik het niveau waar ik op danste niet meer aan kon. Maar als je ballet roept heb je dus nog steeds direct mijn aandacht! Repetto heeft meerdere topgeuren en deze nieuwste wilde ik ook zeker met je delen!

“Deze nieuwe compositie biedt de omhullende warmte van musk rondom een fruitige verwennerij; zoals de vleugels van een zwaan bovenop een sappige braam.” Juliette Karagueuzoglou, parfumeur.

Stel je even voor: ze betreedt het podium, haar gezicht omhuld door veren, haar benen gehuld in onberispelijk wit. Haar tutu beweegt mee op het opzwepende ritme van haar hartslag terwijl ze sauts de chats en grand battements uitvoert. Ze danst zo lichtvoetig dat het lijkt alsof ze over een betoverd meer springt, zoals een libelle over waterlelies vliegt.
Een beroemd personage uit het klassieke ballet, Odette, de prinses die in een zwaan werd omgetoverd, blijft altijd fascinerend. Een inspiratiebron voor dansers, regisseurs en filmmakers en zo ook voor Repetto. Ze ontwikkelde een geur die zo delicaat en licht als een zwanenveer moest worden.

Repetto Le ballet blanc Eau de ToiletteRepetto Le ballet blanc Eau de Toilette Als we kijken naar de verpakking en flacon dan ben je me kwijt en ben ik op slag verliefd. Wat een mooie, sierlijke flacon die ook nog eens handig in gebruik is. Het met reliëf versierde doosje oogt heel ‘clean’ door de witte kleur maar ook uiterst sierlijk door het rosé goud en de opdruk.
De flacon is ook een echt plaatje, het typische Repetto design met twee witte vleugels en rosé gouden accenten op het glas (tampografie). De kleur past goed bij de geur, donsachtig en delicaat. Wist je trouwens dat het witsatijnen lintje om de hals gestrikt is op een wijze die doet denken aan de band om het middel van danseressen in tutu?

Repetto Le ballet blanc Eau de Toilette De geur zelf bestaat uit een vleugje braam en mandarijnenschil introduceren de hartnoten van delicate pioenroos en sambac jasmijn met honingzoete, bijna oranje facetten. De pioen zorgt voor een frisheid en is tevens een subtiele link tussen de geurenfamilie van Repetto. Tenslotte straalt de zachtheid van zwanenveren over de huid met een sluier van witte musksoorten en een ambergris akkoord die een etherische sensualiteit onthullen.

Dat is heel sierlijk omschreven maar de geurnoten zien er op een rijtje als volgt uit:

  • top: braam, mandarijnenschil
  • hart: pioenroos, Arabische jasmijn
  • basis: ambergris, witte musk

Repetto Le ballet blanc Eau de Toilette Mijn conclusie kan eigenlijk vrij kort zijn: dit is inmiddels echt mijn geurtje. De flacon vind ik prachtig maar de inhoud zeer zeker ook. Het fruitige van de braam en mandarijn vind ik heerlijk maar ook het poederige/bloemige past helemaal in mijn straatje en zeker in combinatie met een iets stevigere basis.
Het is een hele zachte, lichte geur die je heerlijk overdag kunt dragen en je in de avond zeker wel even bij moet sprayen. Helaas is Le ballet blanc er enkel in eau de toilette, anders had ik zeker de eau de parfum willen uitproberen in de hoop dat deze wat langer bij me zou blijven hangen. Gezien mijn vriend totaal niet tegen parfum kan vind ik het ergens ook wel weer heel fijn om zo’n lichte geur te dragen.
Maar hoe lang de geur bij je blijft ‘hangen’ verschilt natuurlijk per persoon dus ik zou zeker even naar ICI Paris XL gaan om te snuffelen!

Repetto Le ballet blanc Eau de Toilette 50 ml € 55,-
Repetto Le ballet blanc Eau de Toilette 80 ml € 75,-

Le ballet blanc van Repetto is exclusief verkrijgbaar bij ICI Paris XL.

Het product in dit artikel is beschikbaar gesteld ter review. Lees mijn disclaimer

Wat is jouw favoriete geur van dit moment?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Translate »