Beauty Fav Lippen Make up

MAC Relentlessly Red vs Impassioned, dupe?

dsc09920

Wanneer je me al wat langer volgt weet je dat ik één favoriete lipstick aller tijden heb en dat is MAC Relentlessly Red. Deze is favoriet vanwege de prachtige kleur maar ik wilde eens zo’n zelfde soort uitproberen met een andere finish. Want hoewel ik het matte prachtig vind merk ik dat ik dit toch niet graag elke dag draag. Zodoende kwam ik bij MAC Impassioned uit en vandaag vergelijk ik deze met elkaar want het zou een bekende dupe zijn!

MAC Relentlessly Red vs Impassioned, dupe?Oké ik vergelijk appels met peren in dit artikel maar ergens zijn ze toch een beetje hetzelfde en op internet noemt men het zelfs de perfecte glanzende dupe. Uiteraard werkte dit mijn nieuwsgierigheid!

Relentlessly Red is namelijk een Retro Matte lipstick, dat wil zeggen gruwelijk mat en daardoor -wanneer het eenmaal wat van je lippen slijt- ook lastig bij te werken. Met name dit laatste vind ikzelf vaak een echt nadeel.

MAC Relentlessly Red vs Impassioned, dupe?Impassioned is daarentegen een Amplified Cream dat wil zeggen alsnog mooi dekkend maar een beetje minder en glanzend van finish. Nu moet ik erbij zeggen dat het glanzende effect wel een beetje afneemt na verloop van tijd.

Zijn het dupes?
Nope niet echt. Ik snap niet waarom men het échte dupes noemt, het zijn hooguit stiefzussen als je het mij vraagt. Wel allebei prachtig hoor!
De één is mega mat, de ander juist glanzend maar allebei geven ze je lippen flink wat kleur door een goede dekking. De houdbaarheid is anders, Relentlessly Red slijt vooral aan de binnenzijde van mijn lippen af (vergelijkbaar met een liquid) en Impassioned vervaagt in zijn geheel mooier.
Daarnaast is Relentlessly Red intenser en donkerder van kleur dan Impassioned.

MAC Relentlessly Red vs Impassioned, dupe?Beide passen wel in het straatje koraal, bij de een meer rood en bij de ander weer meer roze. Daardoor zijn het lipsticks die bij veel mensen mooi zullen staan. Mijn ultieme favoriet blijft Relentlessly Red maar Impassioned is een goede runner up geworden voor mij persoonlijk. Geen volledige dupe, echt anders maar zeker ook heel mooi!

MAC Relentlessly Red vs Impassioned, dupe?MAC lipsticks zijn te koop bij de fysieke winkels, de counters bij o.a. Douglas en Bijenkorf en online in de webshop van MAC voor €19,50

Wat is jouw favoriete lipstick, waar grijp jij keer op keer naar terug?

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Mariska
  15 maart 2017 at 15:41

  Beide zijn ze prachtig om te zien 🙂

 • Reply
  Laura
  15 maart 2017 at 07:13

  Ik ben dol op Relentlessy Red, maar draag m amper omdat ik niet tegen dat matte kan. Het voelt bij mij heel onaangenaam en hij vervaagt idd niet mooi….zo jammer, want de kleur vind ik prachtig ! Twijfel nog over Impassioned…ook erg mooi, maar ben bang dat ik m dan weer te roze vind.

 • Reply
  Britt
  14 maart 2017 at 20:47

  Impassioned staat je geweldig, die licht je gezicht helemaal op!

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  14 maart 2017 at 17:33

  Ik vind ze beide mooi. Zelf heb ik impassioned en die vind ik vooral heel erg mooi in de zomer!

 • Reply
  Yvonne
  14 maart 2017 at 14:41

  Ik heb Impassioned ook. Vind het een ontzettend gave en unieke kleur. Helaas vloekt ie bij mij als de neten, haha. En toch doe ik ‘m niet weg. Nog niet. Jij kunt deze kleur goed hebben!

 • Reply
  Joyce - LemonyLifeNL
  14 maart 2017 at 14:28

  Oeh nee vooral bij je full face foto’s zie je dat het echt geen dupes zijn! Maar wel beide erg mooie kleurtjes!

  • Reply
   Beautyill
   14 maart 2017 at 15:15

   Ja precies! Online vond ik ze vaak langs elkaar geswatcht dan leek het echt ergens op maar eenmaal op mijn lippen zijn ze inderdaad wel degelijk verschillend 🙂

 • Reply
  Loes
  14 maart 2017 at 12:03

  Prachtig! Ik heb al een tijdje Relentlessly Red op het oog, dat is zo’n prachtige kleur.

 • Reply
  Jamey
  14 maart 2017 at 08:47

  Wat een mooie kleuren!

 • Reply
  Kim
  14 maart 2017 at 08:38

  Wauw, prachtige kleuren! En ze staan je erg mooi.

 • Leave a Reply

  Translate »