Beauty DIY Gezicht

DIY goud masker tegen acne

dsc01041

Puistjes, acne, iets waar ik al sinds mijn puberteit mee worstel. Zeker sinds ik gestopt ben met de pil is het er niet beter op geworden helaas. Het is bij mij dan ook duidelijk echt hormonaal maar als ze er dan eenmaal zijn wil ik ze zo snel mogelijk de kop indrukken! Mijn Oom keek laatst naar Gezond Verstand op Omroep MAX. Bij dit programma komen kandidaten uit heel het land komen langs om hun originele huis-, tuin- en keukenremedies te presenteren aan een panel van 3 huisartsen. De artsen kiezen uiteindelijk uit met welke middeltjes ze verder gaan expirimenteren om te kijken of het werkt.
Hetgeen dat ik je vandaag laat zien werd uitgekozen en de testresultaten waren positief dus ik besloot het zelf ook te proberen!

DIY goud masker tegen acneWat heb je nodig?

 • 1 eetlepel honing
 • 1 eetlepel yoghurt
 • 1 eetlepel kurkuma poeder (gewoon te koop bij AH)

Je doet de ingrediënten bij elkaar in een schaaltje en roeren maar! Het officiële recept is dus van elk een eetlepel maar zoals je aan mijn schaaltje kunt zien is dit wel erg veel dus met minder zal je ook zeker uit de voeten kunnen. Het gaat er natuurlijk om dat je van alles evenveel gebruikt.

Meer over de ingrediënten:
Kurkuma: is ontstekingsremmend.
Yoghurt: ontvet door het melkzuur, tevens brengt het melkzuur ook weer vocht in de huid en dode huidcellen worden losgeweekt.
Honing: pakt onzuiverheden aan, werkt als moisturizer en laat je huid lekker zacht aanvoelen. Rauwe honing is hierbij nog beter omdat dit natuurlijke AHA (Alpha Hydroxy Acid) bevat wat weer goed is om je (acne) littekens te helpen vervagen.

DIY goud masker tegen acneZelf heb ik het masker zo’n 20 minuten laten zitten, het voelt aangenaam aan en ik vond het niet zo plakkerig omdat je de honing mengt met yoghurt. De geur van kurkuma is trouwens wel sterk en een beetje gek maar dit neem ik graag voor lief.
Later hoorde ik trouwens dat je huid wat geel kan verkleuren van dit masker, bij mij is dit niet gebeurt maar ik kan het me wel een beetje voorstellen. De haren van mijn kwast waren namelijk ook wat verkleurd. Met micellair water moet dit weer op te lossen zijn las ik maar ik raad je daarom wel aan het eerst eventjes ergens te proberen alvorens je je gezicht onderdompelt in het masker. Nu heb ik van mezelf al een aardig gele ondertoon dus in mijn geval valt het daarom ook niet op.

DIY goud masker tegen acneMaar de hamvraag is natuurlijk of het werkt! Jazeker! Mijn huid voelde direct na het eerste gebruik al rustiger en minder rood aan, zeker op de plekken waar behoorlijke (onderhuidse) ontstekingen zitten! Persoonlijk zal ik dit masker daarom zeker ook vaker gaan gebruiken. Voor mijn huidtype is dit zeker het beste masker dat ik in tijden heb geprobeerd omdat het wel actief aan de slag gaat met mijn roodheid/onzuiverheden zonder dat het een heftig masker is.

Helaas is het trouwens beter om het vlak voor gebruik te mengen, geen restjes in de koelkast bewaren dus.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Maritte
  9 juli 2017 at 12:20

  Lijkt me een fijn masker dit, aangezien ik ook last heb van acné. Hoe vaak mag je dit masker gebruiken? 1x p.w. Of vaker/minder vaak?

 • Reply
  Rachel
  7 juli 2017 at 17:52

  Wauw wat een heerlijk kleurtje zeg haha, wel prachtige foto’s weer! klinkt goed!

  • Reply
   Beautyill
   7 juli 2017 at 20:52

   Thanks Rachel! Ja en de werking is ook echt fijn!!

  Leave a Reply

  Translate »