Beauty Fav Nagellak Overige

‘Nagellak-Tijn’, LAK. door Tijn

schermafbeelding-2017-05-30-om-16-35-29

In december 2016 schreef ik uiteraard al een artikel over Tijn zijn mooie actie voor Serious Request. Hij haalde een gigantisch bedrag (2,5 miljoen!) voor ze op en nu is hij een nieuwe actie gestart om geld op te halen ten behoeve van een behandelmethode voor kinderen met hersenstamkanker. Door Tijns nagellak te kopen help je fondsenwerver Stichting Semmy een apparaat naar Nederland te halen, waarmee tot nu toe ongeneeslijk zieke patiëntjes behandeld kunnen worden. Hiervoor is minimaal 1 miljoen euro nodig. De nagellak is vanaf 30 mei voor tien euro te bestellen op lakdoortijn.nl. Tijn roept heel Nederland op: #lakdoor!

‘Nagellak-Tijn’, LAK. door Tijn

Tijn werd in december 2016 bekend met zijn ‘Lak aan’ actie in Het Glazen Huis van 3FM Serious Request. Hij haalde toen meer dan 2,5 miljoen euro op voor de behandeling van kinderen in Afrika met longontsteking. Nu hij zelf niet meer lang te leven heeft, wil hij nog één keer in actie komen voor kinderen die net als hij vechten tegen hersenstamkanker. De afgelopen maanden is er door veel partijen gewerkt om Tijn te helpen zijn droom te realiseren.

Geen overlevingskans
Per jaar worden ongeveer 10 kinderen in Nederland net als Tijn getroffen door hersenstamkanker, oftewel Diffuus Intrinsiek Ponsglioom (DIPG). Bij deze kinderen wordt reguliere chemotherapie tegengehouden door de bloed-hersenbarrière, waardoor medicijnen de tumor niet goed kunnen bereiken. Stichting Semmy zet zich sinds 2007 in voor fondsenwerving ten behoeve van onderzoek. Met de opbrengst van Tijns actie kan de stichting een robot kopen, die helpt het probleem van de bloed-hersenbarrière te omzeilen.

‘Nagellak-Tijn’, LAK. door Tijn1 miljoen euro voor de CED behandelmethode
Met de alternatieve toedieningsmethode, Convection-Enhanced Delivery (CED), worden medicijnen via zeer dunne catheters die met de robot worden ingebracht, rechtstreeks in de tumor toegediend. Op deze manier kunnen medicijnen hun werk doen op de plek waar ze nodig zijn. Omdat deze techniek nog helemaal nieuw is, zijn er geen onderzoeksresultaten bekend en worden de behandelkosten nog niet vergoed door ziektekostenverzekeraars.

Dokter Dannis van Vuurden, Tijns behandelend arts, is kinderoncoloog aan bij VUmc en specialist op dit gebied. “Eén van de grootste problemen in de behandeling is dat medicijnen die in het laboratorium goed werken, de tumor niet bereiken. Met 1 miljoen euro kan de robot aangeschaft en onderhouden worden en kunnen meerdere kinderen met DIPG in een behandelstudie worden behandeld. In het laboratorium zullen we tegelijkertijd verder zoeken naar betere medicijnen en combinaties van geneesmiddelen, die we vervolgens weer met de CED-techniek kunnen gaan toedienen. Ik roep dan ook het bedrijfsleven en de farmaceutische industrie van harte op ons te helpen DIPG de wereld uit te krijgen.”

Belangeloze steun
De actie #lakdoor wordt mogelijk gemaakt door de belangeloze steun van velen, waaronder Youp van ’t Hek en Stichting Semmy ambassadrice Wendy van Dijk.

‘Nagellak-Tijn’, LAK. door Tijn#lakdoor De potjes LAK. door Tijn zijn te koop in zijn vier favoriete kleuren. Op het etiket is het herkenbare gelakte handje van Tijn te zien. In de campagnefilm vertelt Tijn meer over zijn plan. Met de hashtag #lakdoor roept Tijn Nederland op de lak te kopen op lakdoortijn.nl. De volledige opbrengst komt ten goede aan Stichting Semmy.

Zelf heb ik uiteraard al wat besteld maar het werkt middels een crowdfunding actie, ze wachten eerst tot het gehele bedrag van 1 miljoen euro binnen is en dan wordt je lakje opgestuurd. Dat betekend dat wanneer ik de swatches kan plaatsen, ze het bedrag al binnen hebben gehaald. Maar het is groot nieuws op nagellak gebied en nóg veel belangrijker is het doel van Tijn vandaar dat ik er vandaag met veel liefde een plekje aan wijd op Beautyill!
Persoonlijk weet ik nu al dat het de mooiste lakjes van dit jaar zullen zijn door de prachtige kracht en achterliggende gedachte van Tijn.

Dus koop een lakje en/of donneer!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  ac groos
  15 juni 2017 at 15:53

  Met alle respect,maar voor ik iets onderneem zou ik graag willen weten (buiten onderzoek) waar het verdere geld heen gaat mvg alex

  • Reply
   Beautyill
   15 juni 2017 at 18:01

   Dan zul je contact moeten opnemen met de betreffende stichting, zij kunnen alle vragen voor je beantwoorden 🙂

 • Reply
  Monica
  15 juni 2017 at 15:38

  Super actie maar ik heb 2 nagellakjes gekocht maar tot op heden nog niets ontvangen?? Geld is ruim 2 weken geleden afgeschreven. Enig idee wanneer ik de nagellak mag ontvangen?

  • Reply
   Beautyill
   15 juni 2017 at 15:46

   Het betreft een crowdfunding actie, dat wil zeggen dat de lakjes in principe pas worden verzonden zodra ze Tijn zijn doel hebben bereikt. Geen zorgen dus 😉
   Inmiddels weet ik dat de lakjes in productie zijn gegaan en je sowieso een lakje krijgt dat is het laatste wat ik erover gehoord heb 🙂

 • Reply
  Laura
  3 juni 2017 at 21:02

  Goed dat je dit onder de aandacht brengt! Ik heb net ook een lakje besteld en het gedeeld op m’n Facebook pagina. 🙂

 • Reply
  B
  2 juni 2017 at 14:41

  Wat super dat jij hier aandacht aan besteed!! Het verbaasde mij al dat niet meer beautybloggers de moeite hebben genomen!

  • Reply
   Beautyill
   2 juni 2017 at 14:53

   Ja heb nog geprobeerd om al kleurtjes te swatchen maar helaas lukte dat niet. Kleine moeite om er wat aandacht aan te geven voor zo’n groot doel als dat van Tijn <3
   Hij haalde al zoveel op voor een doel dat wat verder van hem af stond dat ik vind dat zijn persoonlijke doel ook aandacht verdient 😉 <3

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  2 juni 2017 at 09:16

  Top actie!

 • Leave a Reply

  Translate »