Beauty Lichaam

Clinique Virtu-Oil Body Mist spf 30

dsc07249

Heerlijk dat zonnetje de laatste tijd, hoog tijd om er een zon-verzorgingsproduct bij te pakken! Clinique heeft natuurlijk al jaren fijne zonverzoringsproducten maar deze Virtu-Oil Body Mist is nieuw en lekker gemakkelijk in gebruik.

Clinique Virtu-Oil Body Mist spf 30Het is een lichtgewicht zonbescherming, een droge body-oil. Dit betekend dat het een olievrije, niet vette spray is. Het is een vloeibare zonbescherming met een 3:1 bescherming tegen UVB/UVA, wordt direct opgenomen en heeft een verslavend verkoelend effect op de huid.

De verpakking ziet er mooi en praktisch uit. Door de gele kleur herken je het direct als zonbescherming. Het is een lange, dunne flacon van 144ml, niet heel veel maar het smeert wel goed uit dus je kunt er alsnog even mee vooruit.
Wat erg fijn is aan de verpakking, is dat je de spray ook ondersteboven kunt gebruiken. Ideaal als je die lastig te bereiken plekjes wil insprayen.

Clinique Virtu-Oil Body Mist spf 30De spray trekt lekker snel in op de huid en laat een zachte typische zonbescherming geur achter. Het verkoelende effect is een leuke bijkomstigheid maar verdwijnt vrijwel direct weer, het is niet dat je een soort dampo effect hebt.
Hoewel Clinique het een olievrije, niet vette spray noemt voel ikzelf toch wel een laagje op de huid. Deze is niet zozeer vet maar zeker wel aanwezig. Niet storend overigens het voelt zijn aan op de huid en ziet er mooi verzorgd uit.
Zelf krijg ik snel puistjes van zonproducten maar deze is erg geschikt voor de gevoelige huid en getest op foto-allergie en foto-toxiciteit dus mijn huid reageert er prima op. Ook is het 100% parfumvrij en daarom ruik je enkel het typische zonbescherming geurtje.
De belangrijkste ingrediënten zijn Homosalate en Octisalate: chemische zonnefilters die UVB stralen absorberen en de huid beschermen tegen verbranding. Avobenzone: een in olie oplosbaar ingrediënt dat alle UVA stralen absorbeert die de huid langdurig beschadigen.
En uiteraard ook belangrijk om te vermelden is dat ik niet verband ben tijdens het testen van de spray en ik veilig een mooi bruin kleurtje kreeg.

Clinique Virtu-Oil Body Mist spf 30Je gebruikt het door met 10-15cm afstand de spray gelijkmatig op je lichaam te sprayen. Wel even 15 tot 30 minuten laten intrekken voor je de zon ingaat. Als je echt in de zon gaat liggen raden ze aan om het minimaal iedere twee uur opnieuw aan te brengen. Na 40 minuten zwemmen moet je het ook opnieuw aanbrengen.

Virtu-Oil Body Mist spf 30 is voor €28,50 (144ml) te koop bij Clinique.

Het product in dit artikel is beschikbaar gesteld ter review. Lees mijn disclaimer

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  13 juni 2017 at 16:38

  Hij klinkt echt top!

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  13 juni 2017 at 11:01

  Hij klinkt fijn! Dan heb je tenminste niet zo’n dikke vette laag op je huid liggen. Deze lijkt me wel subtiel en verzorgend.

 • Reply
  Roos
  13 juni 2017 at 08:10

  Deze wil ik uitproberen!

 • Reply
  Edith Sofia
  13 juni 2017 at 07:46

  Oeeh, klinkt als een erg fijne zonbescherming!

 • Leave a Reply

  Translate »