Beauty Fav Lippen Make up

MAC Mehr, Velvet Teddy & Taupe

dsc00641

MAC lipsticks gebruik ik al jaren met veel plezier maar ik moet je toch eerlijk bekennen dat mijn liefde hiervoor de laatste maanden flink is aangewakkerd. Plotseling wil ik bij een nieuwe outfit of nieuwe handtas ook een bijpassende lipstick. Uiteraard blijf ik fan van Relentlessly Red en mijn nieuwe opvallende kleur Impassioned maar soms wil ik ook iets neutralers en dan grijp ik de laatste tijd vaak naar Taupe, Mehr en Velvet Teddy. Voor het gemak heb ik die laatste drie eens naast elkaar op een rijtje gezet voor je.

MAC Mehr, Velvet Teddy & TaupeMAC Mehr, Velvet Teddy & Taupe
Hoewel de drie zo naast elkaar enigszins wat van elkaar weg te lijken te hebben is dat eenmaal op mijn lippen toch echt een heel ander verhaal. Merh droeg ik de hele winter bijna non stop en de andere twee zijn relatief nieuw in mijn stash. Alle lipsticks die ik je hier laat zien komen trouwens uit deze matte lijn dus de finish en dekking is hetzelfde.

MAC Mehr, Velvet Teddy & TaupeMAC Mehr

Deze kleur zit alweer ruim een jaar in mijn stash en ik schreef er al eens een uitgebreide review over (hier). Mehr is een matte lipstick, wat mij betreft de fijnste finish van MAC. Je hebt ook nog Retro Matte lipsticks maar deze voelen erg droog aan op je lippen (blijven wel nóg beter zitten).
Zelf omschrijft MAC deze kleur als blauw roze, niet een beschrijving die ikzelf zou geven. Toch begrijp ik wel waar deze vandaan komt want deze lipstick is niet zo warm is als hij in eerste instantie lijkt. Wat een pluspunt is want ik heb er nogal een hekel aan als mijn tanden geler lijken door lipstick. Toch oogt het in mijn gezicht vrij warm voor mijn doen maar heeft het tegelijkertijd toch iets koels in zich.

MAC Mehr, Velvet Teddy & TaupeMAC Taupe

Over deze lipstick schreef ik laatst nog een artikel want het is zeker geen doorsnee kleurtje voor mij. Ik wijk eigenlijk nooit af van mijn regeltje: ik wil een lipstick met een koele ondertoon want anders lijken mijn tanden zo geel! Maar ik besloot een keer een uitzondering te maken en de make-up artist mee te laten kijken naar de ondertoon van mijn huid. Ik snap wel waarom ze altijd met warme tinten bij me aankomen, gouden sieraden kleuren ook veel mooier op mijn huid dan zilver of rosé dus waarom met een lipstick hier zo krampachtig aan vasthouden?
Taupe is een bijzondere warme bruintint die zelfs een beetje naar het terracotta neigt. Niet een kleur voor idereen maar sowieso een kleur voor de mediterraanse types. Een uitgebreide review hierover kun je hier teruglezen.

MAC Mehr, Velvet Teddy & TaupeMAC Velvet Teddy

Waarschijnlijk heb je hem al in je stash of al eens uitgeprobeerd bij de counter en hem uiteindelijk toch maar teruggelegd (zoals ik meerdere keren, want te warm dus gele tanden alarm ging bij me af). Toch valt dit warme me alles mee en vind ik hem stiekem toch best mooi staan en betrap ik mezelf erop dat ik hem ook vaak erbij pak. Het is warm maar toch ook koel, echt zo’n kleur die eigenlijk altijd wel bij je kleding past en mijn gezicht toch een heel stuk ophaalt in vergelijking met wanneer ik geen lipstick draag. Gelukkig is hij niet zo heel koel als bijvoorbeeld Please Me want dat geeft je dan direct weer een hele girly uitstraling.

dsc00621

V.l.n.r. Mehr, Taupe & Velvet Teddy

Mijn favoriet van deze drie die ik iedereen aan zou kunnen raden? Zeker Velvet Teddy! Dit is niet voor niets zo’n mega populaire kleur hij staat gewoon heel veel verschillende types mooi. Op twee zou ik Mehr noemen, net een stap donkerder heel mooi in de herfst en winter maar voor nu toch vaak te donker naar mijn smaak. En op drie Taupe omdat deze kleur zeker niet iedereen zal staan verwacht ik en ikzelf hem ook niet altijd erbij pak omdat hij toch vrij uitgesproken is. Echt een lipstick waar je een beetje zin in moet hebben.

MAC Mehr, Velvet Teddy & TaupeMAC lipsticks zijn te koop bij de fysieke winkels, de counters bij o.a. Douglas en Bijenkorf en online in de webshop van MAC voor €19,50

Wat is jouw favoriete lipstick, waar grijp jij keer op keer naar terug?

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Laura
  22 april 2017 at 22:57

  Moest nog even aan dit artikel denken. Ik was gisteren bij de Mac counter, 2 lipsticks gescoord (had nog bonnen), maar wel even uitgebreid alle kleuren geprobeerd waarvan ik me afvroeg of ze mij ook stonden. Velvet Teddy en Taupe dus ook geprobeerd! Taupe was een echte mismatch haha, heel oranje bij mij en maakte me echt ziek. Velvet Teddy stond wel trouwens, maar ik vond niet dat het wat voor me deed. Stond een beetje saai, dan heb ik liever een Mehr! Ook subtiel, maar wel sprekender.

  • Reply
   Beautyill
   23 april 2017 at 01:41

   Hihi wat een leuke terugkoppeling Laura! Heb je verder nog een lipstick gekocht? Of toch bij Mehr gebleven?

 • Reply
  Marieke
  15 april 2017 at 18:44

  Jouw haar is zo mooi! Heb je ooit een artikel of video gemaakt over hoe je haar routine?

  • Reply
   Beautyill
   15 april 2017 at 22:59

   Ahh dankjewel Marieke! Mijn haren zijn voornamelijk erg lastig 😉
   Heb pas een artikel geschreven met tips voor krullend haar en dit zijn dan ook eigenlijk de dingen die ik er zelf mee doe.. hier het linkje: http://www.beautyill.nl/2017/03/10-tips-voor-krullend-haar.html
   Mocht je zelf nog tips hebben dan hoor ik het altijd graag hoor 🙂

 • Reply
  nicoleswereld
  12 april 2017 at 16:19

  Merh heb ik ook, op dit moment ben ik groot fan van faux!

 • Reply
  Laura
  11 april 2017 at 21:32

  Ik vind Taupe het mooiste staan bij je! Fleurt je gezicht helemaal op! Mehr heb ik zelf ook nu een ruim jaartje, die is al een stuk opper bij mij haha. Ik heb ook getwijfeld over Velvet Teddy, maar ben bang dat ik die te licht vind. Ik vind Mehr precies goed, lichter vind ik niet mooi en een beetje saai staan bij mezelf. Ik ben uiteindelijk voor Whirl gegaan, nieuwe favoriet!

  • Reply
   Beautyill
   12 april 2017 at 00:22

   Ja om precies die reden heb ik Taupe aangeschaft Laura.. gek dat ik hem toch niet zo vaak draag zou ik vaker moeten doen! Whirl is ook heel mooi!

   • Reply
    Laura
    19 april 2017 at 19:31

    Zeker doen! Soms moet een kleur ook een beetje wennen 😛

 • Reply
  Nina Simplynspecial
  11 april 2017 at 19:37

  Velvet teddy en Mehr heb ik ook allebei 🙂 Ben er erg blij mee want ze kunnen eigenlijk altijd wel.

 • Reply
  Britt
  11 april 2017 at 13:01

  Zelf heb ik Velvet Teddy al, maar Mehr staat ook nog hoog op mijn lijstje, die staat bij alle huidskleuren heel mooi vind ik en kan in vrijwel elk seizoen!

 • Reply
  mieke | mieksmind
  11 april 2017 at 11:50

  Mehr en Velvet Teddy heb ik beide ook en deze vind ik jou ook het mooiste staan hihi! Mehr is echt mijn favoriet en ook mijn 1e lipstick van MAC die bijna op is! Mehr pakt bij vele anders uit, dat ligt denk ik aan de lip kleur. Mijn eigen lipkleur is al vrij roze van zich zelf.

  • Reply
   Beautyill
   11 april 2017 at 11:52

   Dankjewel Mieke! Klopt en ook door de ondertoon van je huid oogt het heel anders, bij elke lipstick is dit het geval maar sommige zijn hier op de een of andere manier ‘gevoeliger’ voor en kleuren nog meer met je mee als het ware. Dan zijn ze vaak ook niet mega koel of mega warm 😉
   Ben benieuwd hoe ze bij jou staan Mieke 😀

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  11 april 2017 at 10:00

  Ik heb Mehr en Velvet Teddy, ik vind ze beide prachtig!

 • Reply
  Loes
  11 april 2017 at 09:33

  Van deze drie heb ik alleen Mehr (die er bij mij inderdaad ook heel anders uit ziet dan bij jou!), omdat ik denk dat de rest iets te bruin voor mij is. Toch ga ik Velvet Teddy eens proberen denk ik!

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  11 april 2017 at 09:19

  Ik heb Velvet Teddy en Taupe ook! Velvet Teddy vind ik voor mezelf wat te licht en warm voor mijn huidskleur, maar Taupe is echt perfect. Ik draag hem graag!

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  11 april 2017 at 07:38

  Wat gek, Mehr ziet er bij jou heel anders uit dan bij mij! Grappig, misschien komt het wel door het licht. Ik ben heel erg fan van Mehr en ik wil Velvet Teddy ook nog graag hebben. Mooie kleur die denk ik echt wel wat toevoegt! Malou x

  • Reply
   Beautyill
   11 april 2017 at 08:52

   Denk niet dat het door het licht komt, mijn moeder is blond en daar oogt hij ook héél anders bij 🙂

  Leave a Reply

  Translate »