Beauty Haar

10 tips voor krullend haar

final - kopie

Krullend haar oogt zo lekker makkelijk maar achter de schermen kan er flink wat werk zitten om de perfecte bos krullen te creëren. Zeker in de winter kost het me heel wat moeite, in de zomermaanden krult het sowieso veel mooier op. Maar toch zijn er enkele handige tips waardoor je sneller, makkelijker en eenvoudiger jouw mooie bos met krullen creëert. Deze tips zijn ook handig wanneer je de natuurlijke slag in je haren meer tot leven wil wekken.

10 tips voor krullend haar

 

 1. Kam je haren onder de douche of voor het douchen! Deze tip maakt een wereld van verschil voor mij. Wanneer je je haren borstelt na het douchen na het afdrogen dan kam je je natuurlijke krul of slag uit elkaar. Je moet erg voorzichtig zijn met het borstelen van nat haar omdat ze dan erg kwetsbaar zijn. Kammen met je vingers, met een grove kam of speciale borstel zoals ik je hier laat zien is dan een goede oplossing.
 2. Wanneer je je haren föhnt met een diffuser, föhn het dan nooit helemaal droog maar tot zo’n 80%. Anders krijg je pluizerige krullen.
 3. Logisch maar gebruik producten die speciaal voor krullend haar zijn. Vermijd gladmakende shampoos want die verzwaren de boel al snel.
 4. Laat je krullen goed aan de lucht drogen en ga zeker niet met nat haar slapen.
 5. Je krullen wakker schudden? ’s Ochtends gebruik ik graag een pompflacon of plantenspuit met wat water en ze komen na een nachtje slapen helemaal tot leven.
 6. Hydratatie! Verzorg je krullen goed want hierdoor zullen je krullen mooi en soepel vallen. Zelf gebruik ik hiervoor erg graag kokosvet. Dit breng ik aan voor het douchen en laat ik even intrekken. Vervolgens spoel ik het uit, was ik mijn haren met shampoo en gebruik geen conditioner. (Dan is het net teveel van ’t goede..)
 7. Serum! Droge punten liggen met krullend haar nog sneller op de loer dus gebruik regelmatig een serum in de puntjes.
 8. Ananas! Dit werkt geweldig om je haren te laten drogen, er een mooie krul in te krijgen en volume! Breng je haren in een rommelige ananas achtige knot na het douchen en laat het op deze manier drogen. Wel met een elastiek of speld die je haren zo min mogelijk beschadigd en een deuk achterlaat zoals de Invisibobble.
 9. Voorkom stijve, harde krullen door haarolie te gebruiken nadat je stylingproducten gebruikt hebt. Dus eerst je mousse of gel en daarna direct wat olie in je haren.
 10. Gel! Vaak stap ik over naar mousse maar de mooiste krullen creëer ik toch nog steeds met een mini beetje goedkope gel van vriendlief. Hij heeft verschillende potten -ook luxere- maar die goedkope gekleurde gels van de supermarkt werken het beste. In mousse zit toch aardig wat alcohol denk dat gel om die reden net wat beter werkt. Ik neem een heel klein beetje en voeg water toe en meng dit in mijn handen, daarna verdeel ik het in mijn handdoek droge haar.

 

10 tips voor krullend haarTangle Teezer is al jarenlang mijn favoriete borstel maar sinds een paar weken gebruik ik deze Aqua Splash onder de douche en borstel ik mijn haren niet meer na het afdrogen.
Het is een speciale, holle borstel die zo ontworpen is dat je hem rechtop kunt zetten en het water er mooi vanaf loopt. De borstel is vrij groot in vergelijking met de gewone Tangle Teezer maar ligt wel fijn in de hand.
De pinnetjes zijn soepel en afwisselend van lengte zodat je haren minder snel breken en je er ook goed doorheen komt. Zelf gebruik ik het dus om ze te ontklitten (hoewel ik na de conditioner eigenlijk al bijna geen klitten meer heb!) maar je kunt er ook heel goed je conditioner wat beter mee verdelen.
Tangle Teezer Aqua Splash is voor €15,95 o.a. te koop bij JohnBeerens.com.

10 tips voor krullend haarHeb jij ook nog tips om het beste uit je krullen te halen?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Natas
  20 maart 2017 at 14:43

  Wat een handige borstel! Veel van de tips pas ik al toe en herken veel in je ‘problemen’. Krullen zijn fijn maar ook bewerkelijk.

  Beterschap! Hoop dat je weer snel opknapt.

 • Reply
  Inez
  18 maart 2017 at 12:14

  Ik heb van mijzelf ook krullend haar maar vind het zo moeilijk om het te stylen! Ik heb jaren altijd mijn haar gestijld met de stijltang maar heb toch beslist om dit jaar gewoon geen hitte meer te gebruiken op mijn haren omdat ze zo beschadigd waren. Ik ga zeker enkele van deze tips toepassen! Maar ik vind het zo moeilijk wanneer ik ochtends opsta en mijn haar door borstel met een kam en daarna gebruik ik ook een plantenspuit om de krullen meer terug te krijgen, dan pluist mijn haar altijd zo veel :/

 • Reply
  Yvonne
  18 maart 2017 at 08:13

  *Kruidvat* bedoel ik. 😉

 • Reply
  Yvonne
  18 maart 2017 at 08:12

  Goede tips! Veel van deze tips pas ik zelf ook toe. Ik heb 2C-krullen. De borstel heb ik ook en ik gebruik de LOC-methode (Leave in, Oil/serum, Cream). Aunt Jackies Curl La La custard vind ik bijv. heel fijn, die gebruik ik als laatste stap. Bij grote Kruitvat-filialen heb je vaak een heel schap met haarproducten voor krullend haar. De leave-in conditioner van Cantu is heel fijn en je doet er eeuwen mee omdat het een flinke pot is. Ook de krullencrème daarvan vind ik prettig. In plaats van water in een plantenspuit gebruik ik ook wel eens leave in-sprays. African Pride bijv. Of gewoon eentje van Gliss Kur. 🙂

 • Leave a Reply

  Translate »