Nagellak

ESSIE Winter 2016 collection

dsc02944

Essie komt deze maand met een heerlijke wintercollectie. Hoewel er ook top Kerst kleuren tussen zitten is het niet per se een echte Kerst collectie. Er zitten namelijk ook lekker wat ‘gewone’ kleuren tussen. Kijk je mee naar de swatches?


“When I think of London, I dream about what it was like there in the swinging 1960s. It was such a scene – such a time of social revolution. Youth culture dominated in a way that shocked for the staid propriety of traditional English customs. It was a time of freedom, groovy tunes and shabby chic styles and soirees that only the hippest could attend. The new winter 2016 collection is all about nights out in London in the land of mod. Dressing up and getting ready to go out with your best friend, your satin sister. Lacing up towering party on a platform shoes and catching a red double-decker bus to Carnaby Street. It’s the exuberance, the energy, the anything-can-happen thrill of walking into the coolest party in the most fashion-forward town. When wearing these shades, I hope you take on some of that energy. Because when you go with the flowy, who knows where the night will take you? – Rebecca Minkoff”

ESSIE Winter 2016 collectionDe flesjes hebben de klassieke vormgeving (niet met sterretjes zoals laatst) en stiekem zie ik ze zo ook het liefste. Wel had ik er twee kwastjes bijzitten waar wat haartjes niet in model zaten. Geen punt want ik knip die haartjes ertussenuit en klaar maar het viel me wel op omdat ik altijd erg te spreken ben over de kwaliteit van de kwastjes. Verder zijn ze lekker dik en rond afgesneden waardoor ik binnen no time klaar ben met mijn manicure.

ESSIE Winter 2016 collection ESSIE Winter 2016 collection ESSIE Winter 2016 collectionEssie Oh Behave!

Mijn favoriet uit deze collectie. Een hele mooi peachy/zalmroze kleur met gouden gloed. Tikkeltje klassiek maar dit is een dekkende versie van die bekende klassieker, snap je wat ik bedoel? Dekt helaas net niet in twee laagjes, oogt nog wat streperig maar een derde dunne laagje maakt dit helemaal goed.

ESSIE Winter 2016 collection ESSIE Winter 2016 collectionEssie Go With The Flowy

Perfecte wolken grijze kleur voor de winter! Het bevat zilveren grove shimmer, net geen glitter als je het mij vraagt. Leuke, niet standaard combinatie!
Het eerste laagje was erg streperig maar een tweede laagje zorgde voor een mooie egale dekking, dekt dus in twee laagjes. (In het echt iets meer grijs dan blauw)

ESSIE Winter 2016 collection ESSIE Winter 2016 collectionEssie Getting Groovy

Perfecte gouden kleur voor de feestdagen. Super goud met shimmer, zo zou ik hem zelf omschrijven. Met één laagje egaal maar niet dekkend dat is ze met twee laagjes wel.

ESSIE Winter 2016 collection ESSIE Winter 2016 collectionEssie Ready to Boa

Een mooie ‘bronzed mahony’ kleur met een gouden gloed. Zelf ben ik altijd dol op diepe donkerbruine tinten op mijn nagels dus dit is ook een favoriet van mij. Dekt ook nog eens top in twee laagjes trouwens.

ESSIE Winter 2016 collection ESSIE Winter 2016 collectionEssie Satin Sister

Een ‘sister’ is ze zeker voor mijn gevoel heb ik al meerdere van dit soort tinten van Essie geswatcht. Nooit zo mijn ding maar het staat wel mooi in deze collectie eerlijk is eerlijk. ‘Peacock blue’ was wel echt mijn ding geweest als hij iets meer groen dan blauw was geweest. Op dit moment zie je zoveel groen op gebied van fashion in de winkels!
Het eerste laagje was erg gelly en niet dekkend maar het tweede laagje maakte dit in één keer helemaal goed!

ESSIE Winter 2016 collection ESSIE Winter 2016 collectionEssie Party on a Platform

Volgens mij zijn er geen merken die meer rode lakjes uitbrengen dan Essie en OPI en toch verveeld het eigenlijk nooit. Zoek je nog dé perfecte Kerstmis rode kleur? Dit is hem!
Qua substantie lijkt het erg op Satin Sister, het eerste laagje is wat gelly maar het tweede laagje maakt het direct goed en zorgt voor een mooie egale dekking.

ESSIE Winter 2016 collectionEssie Winter 2016 collectie ligt vanaf nu in de winkels voor €9.99 per stuk.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  bychristiana
  22 december 2016 at 13:20

  Rood verveelt inderdaad nooit. Er is geen kleur die ik vaker draag. Party on a platform is dan ook echt mijn fav uit deze collectie.

 • Reply
  Mariska
  21 december 2016 at 16:12

  Prachtige foto’s heb je weer gemaakt 🙂 De donkere kleuren vind ik heel erg mooi.

 • Reply
  Yvonne
  20 december 2016 at 21:19

  Mooie collectie én prachtige foto’s (en nagels!). Getting Groovy heb ik. Vind deze meer champagnegoud dan echt goud trouwens; juist daardoor net wat meer classy dan goudgoud naar mijn mening. 🙂

  • Reply
   Beautyill
   20 december 2016 at 21:57

   Klopt het is niet geelgoud maar heb er ook die zo champagne zijn dat ze naar het zilver neigen en dat is deze niet.. Echt een beetje er tussenin. Met echt goud bedoelde ik meer zoals 14karaat sieraden, die zijn ook niet zo geel als reguliere gouden lakjes. Ah fijn je snapt me vast :p
   Dankjewel voor je lieve compliment ook Yvonne!

 • Reply
  Danella
  20 december 2016 at 13:12

  Wat een prachtige collectie weer! Essie weet altijd wel hoe het moet. Ik heb dezelfde favoriet als jij, dat vind ik echt de mooiste!

 • Reply
  Rachel
  20 december 2016 at 10:29

  oeh de donkerste trekt vooral mijn aandacht.. wauw!

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  20 december 2016 at 09:32

  Wauw! Ik vind ze echt allemaal fantastisch!!

 • Reply
  Romy
  20 december 2016 at 08:46

  Het zijn stuk voor stuk echt prachtige kleuren! Wat is die goudtint vooral mooi!

 • Leave a Reply

  Translate »