Gesponsord

Gladskin acne behandeling

DSC01313

Wie wil er nou niet een ‘Gladskin’? Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Zeker wanneer je zoals ik te maken hebt met acne. Dan kan je huid verre van perfect zijn en onprettig aanvoelen. Zelf heb ik dit alles al sinds ik een jaar of elf ben. Ik ben hiervoor ook onder behandeling geweest bij een dermatoloog in het ziekenhuis. Ik had alles al geprobeerd en op een gegeven moment heb je geen zin meer in de valse beloften en verkooppraatjes van bedrijven, totdat ik Gladskin dus tegenkwam. Zij doen namelijk niet aan verkooppraatjes, want alles is wetenschappelijk onderbouwd. De producten zijn ontwikkeld door het Nederlandse biotechnologiebedrijf Micreos. Hun werkwijze is nuchter, helder, wetenschappelijk en zonder poespas. Samen met hen heb ik een Gladskin acne behandeling opgezet en vandaag vertel ik jou hier alles over.

Gladskin onderscheid zich van andere producten door het actieve ingrediënt Staphefekt.

Bacteriën zijn natuurlijk overal en je hebt goede en slechte bacteriën. Wanneer slechte bacteriën de overhand krijgen, ontstaan er irritaties of infecties. Antibiotica doodt niet alleen de slechte bacteriën, maar ook de goede en daar krijg je dan weer bijwerkingen en andere nare klachten door. Micreos heeft daarom een revolutionaire manier ontwikkeld om alleen de slechte bacteriën te lijf te gaan. Ze gebruiken mechanismen die de natuurlijke vijanden van bacteriën zijn, zogenoemde phages. In de natuur dringen deze de bacteriën binnen om zich te vermenigvuldigen. In dit proces vernietigen ze de bacterie met een speciaal enzym, endolysine. En gebaseerd op deze phages technologie introduceerde Micreos: Staphefekt. Staphefekt is ’s werelds eerste endolysine dat beschikbaar is voor menselijk gebruik. Binnen enkele seconden doodt het de schadelijke bacteriën op de huid, zelfs wanneer de bacterie immuun is voor antibiotica. Daarnaast blijven de goede bacteriën intact. Gladskin is het enige product ter wereld dat uitsluitend de veelvoorkomende Staphylococcus aureus-bacterie doodt. De Staphylococcus aureus-bacterie veroorzaakt of verergert vaak de ontstekingen waarmee je te maken krijgt bij acne.

Gladskin acne en acne behandelingProducten:

Als eerste de verpakkingen, deze zien er een beetje medisch en strak uit. Zelf vind ik ze erg goed bij het merk passen. Alle producten zitten in een plat doosje met hierin een boekje met meer informatie. De ondersteunende producten hebben een groen accent. Het echte acne product, de acne gel, heeft oranje accenten. Elk probleem heeft zo zijn eigen kleur: eczeem is blauw, rosacea roze en huidirritatie lichtblauw. En deze kun je dus allemaal veilig gebruiken in combinatie met de groene basis producten.
Zelf heb ik de gehele lijn getest, omdat ik het belangrijk vond uit te sluiten dat ik niet gevoelig ben voor bijvoorbeeld de parfum in mijn facewash. Deze producten zijn allemaal hypoallergeen en dermatologisch getest en ook echt bedoeld voor mensen met huidproblemen of een gevoelige huid.

Alle drie de verzorgingsproducten zitten in dezelfde platte tube, handig en hygiënisch. Ook heb ik gemerkt dat er bij alle drie de tubes niet superveel product uitkomt als je er in knijpt. Zelf zie ik dit als een voordeel, want je gebruikt al snel meer gezichtsverzorgingsproducten dan je huid nodig heeft en op deze manier is het ook nog eens erg zuinig in gebruik. Alle producten zijn vrij van zeep, alcohol, parfum of parabenen. Iets waar ik zelf blij van word, want ik merk dat mijn huid niet goed reageert op parfum! Hieronder zal ik de producten verder uitleggen op volgorde van gebruik.

Gladskin acne en acne behandeling Gladskin acne en acne behandelingGladskin Scrub, gel-to-milk, €14,95 (75 ml)

Een witte, romige scrub die wanneer het in aanraking komt met water een beetje milky wordt zoals je kunt zien. Het is een neutrale en milde scrub die je één- tot tweemaal per week mag gebruiken. Je brengt deze scrub aan met natte handen op een droge of licht vochtige huid. Daarna masseer je de scrub voorzichtig in en spoel je het af met lauw water. Vervolgens moet je eerst je huid droog deppen voor je verder gaat met de volgende stap. Dit geldt ook voor de facewash.

De scrub voelt erg mild aan op de huid en bevat fijne, bolvormige cellulose korrels die de dode huidcellen verwijderen. Je huid wordt niet alleen gescrubd, maar ook direct gereinigd doordat de scrub zich mengt met overtollige vetten en vuil. Na het toevoegen van water verandert de scrub in een melkachtige substantie en spoel je al het vuil van de huid af.
De scrub bevat ook glycerine en dat zorgt voor de hydratatie van de huid. Doordat de scrub geen was-actieve stoffen bevat, droogt het mijn huid ook niet uit.
Wat ikzelf erg belangrijk vind in scrubs zijn de scrubdeeltjes en deze scrub bevat dus Microcrystalline Cellulose korrels. Deze zijn afkomstig van natuurlijke suiker polymeren en biologisch afbreekbaar. Dus geen diertjes die later je scrubdeeltjes opeten!

Gladskin acne en acne behandeling Gladskin acne en acne behandelingGladskin Face Wash, gel-to-milk, €12,95 (75 ml)

Qua substantie lijkt deze erg op de scrub, alleen dan zonder de scrub-korrels. Je gebruikt hem ook op dezelfde manier: met natte handen aanbrengen op een droge of licht vochtige huid, inmasseren en afspoelen met lauw water. De facewash is 100% zeepvrij en de gel mengt zich met overtollige vetten en het vuil van de huid, zodat je dit alles lekker kunt afspoelen. Ook dit product bevat glycerine, dat zorgt voor de hydratatie van de huid, en geen was-actieve stoffen, waardoor mijn huid ook niet uitdroogt.

Gladskin acne en acne behandeling Gladskin acne en acne behandelingGladskin Acne gel, €24,50 (30 ml)

Hier draait het uiteindelijk allemaal om! Het product zit in een zeer hygiënisch pompsysteem, waarmee je goed kunt doseren. De vloeistof zelf is een beetje dikker dan water en transparant van kleur. Het smeert heel goed uit en je hebt er maar een heel klein beetje van nodig. Eén mini pompje is echt voldoende. Mocht je hier per ongeluk teveel van gebruiken, dan kan het een beetje wit uitslaan op je huid. Wacht dan eventjes, want na vijf minuten kun je dit eraf wassen. Overigens heb ik dit zelf tijdens mijn gehele proefperiode van 6 weken niet één keer meegemaakt. Een geur heeft het product niet en het trekt zeer snel in!

Gladskin acne en acne behandeling Gladskin acne en acne behandelingGladskin Daily Care, cream, €19,95 (75 ml)

Toen ik bij Gladskin vertelde dat mijn huid vochtarm is en acne bevat, raadde ze me deze crème direct aan. De acne gel kan je huid een beetje uitdrogen dus een goede crème is erg belangrijk. Dit is de meest zuinige crème die ik ooit geprobeerd heb voor mijn gezicht! Heel vaak gebruik ik teveel en smeer ik mijn nek en dergelijke er ook nog mee in. En dat terwijl ik al maar een mini erwtje neem! Het lijkt een beetje te smelten op de huid en laat zich dus heel mooi uitsmeren. Echt een hele fijne, zuinige en rijke crème.
Wanneer ik de acne gel heb aangebracht wacht ik eventjes vijf minuutjes alvorens ik de crème aanbreng. Dun aanbrengen en rustig inmasseren is the key!
De crème heeft een hydraterend effect voor de droge en gevoelige huid en geeft je een neutrale huidverzorging (zonder actieve stoffen) om de kwetsbare huid in optimale conditie te houden.

Gladskin acne en acne behandelingGladskin acne en acne behandeling

Foto’s zeggen meer dan woorden, dus zie hier de voor en na foto’s, waar zo’n vijf weken tussen zitten. Naast dat het te zien is, maar ik voel ook dat er meer rust in mijn huid is gekomen. Natuurlijk heb ik nog steeds littekentjes en is nog niet alles genezen, maar ik merk dat nieuwe uitbraken drastisch minder zijn geworden. Houd in je achterhoofd dat ik op de na foto’s ook nog eens ziek ben en bronchitis + een keelontsteking heb. Wanneer mijn gezondheid slechter is, is dit normaal ook duidelijk aan mijn huid te zien, maar ondanks dat ziet mijn huid er een stuk rustiger uit.

Tijdens de eerste weken van gebruik werd mijn acne een klein beetje erger, maar daarna kwam de rust. Ik heb nog steeds pukkeltjes hier en daar, echter is het grootste en meest pijnlijke probleem duidelijk minder geworden. Ik had veel last van grote onderhuidse verstoppingen – die ik altijd openkrabde, vandaar de wondjes. Die heb ik sindsdien niet meer gehad.

Zelf zal ik de producten hierna ook nog echt blijven gebruiken. Ik hoop dat het goede resultaat zich nog verder door mag zetten als mijn gezondheid ook een beetje beter is. Het goede begin is gemaakt! Kom je er zelf niet uit en zou je graag advies willen over je probleemhuid? Dan kan ik je de klantenservice van Gladskin ook van harte aanbevelen. Zij hebben mij goed advies en uitleg over het gebruik gegeven. Ik heb er verschillende dames gesproken en allemaal waren ze even vriendelijk en behulpzaam.

Gladskin acne en acne behandeling

De prijzen vind ik ook goed betaalbaar. Zeker als je kijkt naar wat je krijgt en het eindresultaat. Wanneer je zoals ik de gehele set neemt ben je €60,95 kwijt en heb je ruim €11,- voordeel. Gladskin is te koop via de webshop.

Heb jij ook ervaring met Gladskin? Of een huidaandoening waar je graag vanaf zou willen komen?

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Danielleeee
  25 april 2016 at 20:53

  Wat een fijne review om te lezen en te zien ! Lijken me fijne producten.

 • Reply
  Manon
  25 april 2016 at 15:34

  Wow wat een resultaat zeg. Ik ken dit merk helemaal niet. Fijn om er iets over te lezen en ook super fijn dat je goed resultaat hebt

 • Reply
  Ilse
  25 april 2016 at 13:04

  Wauw wat een verschil zeg! Mag ik vragen wat voor huidtype je hebt? Ik namelijk precies hetzelfde ook al ongeveer vanaf mijn 11de acne en kom er ook maar niet vanaf na zoveel geprobeerd te hebben. Zelf heb ik en vette huid en ook vochtarm. Dit ziet er echt goed uit! En duur is het ook niet!

  • Reply
   Beautyill
   25 april 2016 at 19:54

   Zelf heb ik ook een vette huid die vochtarm is Ilse! Of dit je wel of niet gaat helpen hangt af van of je acne veroorzaakt wordt door die bepaalde bacterie. Was zelf zeer sceptisch na talloze dingen geprobeerd te hebben maar de voor en na foto’s liegen niet.. Tijdens deze testperiode heb ik enkel deze producten gebruikt. Wilde uit kunnen sluiten dat ik niet puistjes krijg van bijvoorbeeld de parfum in mijn facewash, zodoende dat ik de hele lijn heb geprobeerd. Als je huid vochtarm is raad ik je naast de acne gel ook een goede verzorging aan want het kan je huid wel wat uitdrogen, vandaar dat ik ook de cream ernaast gebruik. Hoewel het artikel gesponsord is gebruik ik het ook nu nog met heel veel plezier en heb ik deze lijn helemaal opgenomen in mijn dagelijkse routine. Gladskin heeft een goede helpdesk dus als je specifieke vragen hebt kun je deze het beste aan hun stellen 😉

 • Reply
  femketje
  25 april 2016 at 10:11

  woahh awesome resultaat 😀

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  25 april 2016 at 09:15

  Wauw je ziet inderdaad echt verschil! Ik hoop echt dat je je snel weer een stuk beter gaat voelen!

 • Leave a Reply

  Translate »