Nagellak

Budget topcoat met bladgoud | Essence & Bourjois, OPI dupes?

De topcoat met bladgoud staat inmiddels al een jaar op flink wat verlanglijstjes. Verschillende merken hebben geprobeerd de originele van OPI na te maken en zelfs in het schap van Essence zou nu een dupe liggen. Maar zijn het ook echt dupes of eigenlijk totaal niet en is de enige overeenkomst de kleur? Lees snel verder om hierachter te komen.

Het enige wat ze gemeen hebben is dat het topcoats zijn met ‘vlokjes’ erin, maar hier stopt de overeenkomst voor mij helaas. Oké van een afstandje kun je prima voor de dag komen met deze lookalikes maar van dichtbij zie je toch wel vrij grote verschillen.

De kleur is van alle drie anders: OPI is het meest geel, daarna komt Bourjois en Essence komt pas daarna met weer een andere kleur goud. De budget varianten zijn duidelijk koeler van kleur.

Maar waarom ikzelf niet enthousiast ben over deze lookalikes is vanwege de flakies. Deze zijn namelijk vrij dik en plakken soms aan elkaar waardoor je een bobbel of puntig hoekje krijgt dat uitsteekt. Na deze topcoat van Essence en Bourjois heb ik daarom de neiging nog een normale topcoat aan te brengen zodat ik niet aan mijn panty blijf hangen.

Wel merkte ik dat het budget goud zich beter laat verdelen dan het echte bladgoud van OPI. Ze zijn minder zwaar en zakken daarom niet zo naar beneden in de verpakking zoals bij OPI wel het geval is.

Maar wil je de look van stukjes goud op je nagel zonder de prijs van goud te betalen dan is dit een leuk alternatief.
Wil je liever de zilveren versie zonder iets te betalen? Vandaag is de laatste dag dat je mee kunt doen aan de winactie waarbij je de OPI Mariah Pure 18K White Gold & Silver Top Coat kunt winnen.

OPI The Man With The Golden Gun Topcoat €39,95 (15 ml) niet meer te koop.
Bourjois 32 Vampire Vanity €8,49 (9 ml)
Essence Metal Glam 01 Steel-ing The Scene €1,99 (8 ml)

Ben jij fan van deze trend of kies je tijdens de feestdagen eigenlijk net zo graag voor glitters?

Volg Beautyill: Bloglovin’ ♡ Facebook ♡ Instagram ♡ Pinterest  Twitter ♡ Youtube 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Translate »