Fibromyalgie Health Lichaam Personal

Mr. Fibromyalgie kip

Op het moment loop ik enorm te worstelen met mijn fibromyalgie. Wellicht door het koude weer? Ik heb geen idee maar wanneer ik ’s ochtends wakker word is het net alsof ik geen minuut geslapen heb. Om jullie wat inzicht te geven over hoe een dag met fibro&mij eruit ziet dit korte artikel.


Nadat ik ongeveer een half uur geprobeerd heb om de kip schoon te maken van peesjes ben ik zo moe en misselijk dat ik geen trek meer heb in het eten.
Waarom duurt het zo lang om de kip te snijden? Omdat ik geen kracht meer in mijn handen heb. Ik heb vandaag de beneden verdieping gepoetst, gestofzuigd en aan Beautyill gewerkt.
Ik had moeten kiezen of poetsen of een uitgebreide maaltijd. Maar daar heb ik natuurlijk geen zin in, ik wil het gewoon allemaal en het liefste ook nog tegelijk.

Maar helaas moet ik van Mr. Fibro continue kiezen. Je kunt niet 10 dingen doen op een dag zoals ‘gezonde’ mensen.
Of je gaat winkelen of je gaat fietsen, op de fiets naar de winkels is alweer dubbelop en kan niet zomaar elke dag. Zulk soort dingen gaan alleen op dagen dat je je topfit voelt en eventueel die volgende dag de tijd hebt om bij te komen.

Simpele dingen waar je normaal nooit bij stil staat zoals een pot appelmoes openen, alles is een uitdaging.
Ik vind het een erg vervelende ontwikkeling maar de laatste tijd loop ik bijna de hele tijd in mijn pyjama of joggingpak. Kiezen wat je aantrekt, make-up doen.. ‘vroeger’ stond ik er niet bij stil dat dit überhaupt energie kost.

Ik weet dat sommige van mijn volgers ook chronisch ziek zijn en tegen jullie wil ik vandaag het volgende zeggen;
Kies vandaag eens één ding voor jezelf waar je enorm van geniet en ga dat doen. Morgen ben je er weer voor de rest van de wereld, nu is het even jouw dag.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Translate »