Budget Haar

Action stijltang


Eventjes geleden kocht ik bij Action een stijl/krultang. Wat me vooral aansprak is dat het een 2 in 1 variant is. Wanneer ik (met mijn krul en pluis haar) een krultang wil gebruiken moet ik eigenlijk altijd eerst de stijltang erdoorheen halen. Vevrelend want dan heb je dus twee tangen nodig en twee stopcontacten..!
Vandaag mijn mening over deze zeer budgetvriendelijke – slechts €7,79 – stijl/krultang.

De tang zit om te beginnen netjes in een doos verpakt. Maar om beschadigingen tegen te gaan zit de tang ook nog eens in bubbel-folie verpakt.
Het is verder heel basic er worden geen accessoires of opberghoes bijgeleverd.

Deze tang kun je dus gebruiken om te krullen en te stijlen maar werkt wel anders dan de vorige tangen die ik getest heb. Zo zit er een soort slot op welke je omhoog kunt schuiven zodat de tang niet meer open gaat, deze stand gebruik je wanneer je je haren wilt krullen. Er is geen klem aanwezig die je haren vasthoud tijdens het krullen dus je moet je haren er goed omheen draaien. (Zelf gebruik ik deze klemmen bijna nooit want dan krijg ik vaker deukjes in mijn krul..) Maar indien je het niet prettig vind dat je je haren vast moet houden tijdens het krullen, dan is deze tang niets voor jou.

Ook bij het stijlen heb je in principe twee handen nodig wanneer je deze gebruikt. Eentje waarmee je de tang vasthoud en eentje waarmee je de platen extra goed op elkaar drukt. Ze sluiten anders namelijk niet strak genoeg. Maar op het uiteinde van de tang zit een stukje rubber wat niet warm wordt, dit is ervoor bedoeld om het vast te houden.

Tijdens mijn Kruidvat krultangen artikel bleek dat jullie de tangen niet warm genoeg vonden. Nou ik kan je vertellen dat zowel mijn moeder als ik góed hebben gevoeld hoe warm hij wordt! Aan mijn vinger te zien wordt deze tang warmer dan die van Kruidvat.
Volgens de verpakking wordt hij 160graden op stand 1 en 190graden op stand twee.
Er zit dus geen opbergtasje of ieder dergelijks bij maar de tang heeft wel een ophanglus zodat je hem op zou kunnen hangen.
Prettige bijkomstigheid is de lange snoer, 180cm, en het feit dat de snoer met je mee kan draaien.

Het is echt een prima budget stijltang voor mensen die er niet zoveel geld aan uit willen geven of die niet dagelijks een tang gebruiken.
Indien je vaker een tang gebruikt adviseer ik je om te investeren in een luxere tang zoals bijvoorbeeld die van Chi. (Dit omdat dat beter zou zijn voor je haren.)

Voor €7,79 is deze tang te koop bij Action.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  haren
  28 juli 2014 at 18:02

  hallo ,
  ik wil vragen dat kan jij niet met deze stijltang goed krullen

  alstublieft ik wil vandaag het antwoord want ik ga naar een feest

  groetjes

 • Leave a Reply

  Translate »